De tweede trailer voor Grand Theft Auto 5 is uitgesteld wegens orkaan Sandy, dat heeft Rockstar Games bekendgemaakt aan een brief aan de Amerikaanse winkelketen Target. Ook zijn de pre-order bonussen onthuld.

Uit de brief blijkt dat de tweede trailer eigenlijk al gereleased had moeten zijn. Het hoofdkantoor van Rockstar Games is gevestigd in New York; de Amerikaanse stad werd eerder deze week zwaar getroffen door de orkaan Sandy en kampt met zware overstromingen en stroomuitval.

De tweede trailer komt waarschijnlijk binnenkort uit, maar wanneer precies, weet Rockstar niet. “Het is moeilijk om precies te zijn, omdat we helemaal geen stroom hebben in ons kantoor in New York. We hopen dat het goed gaat met alle anderen in de getroffen gebieden”, schrijft de ontwikkelaar op zijn eigen website.

Pre-order

Uit de brief blijkt dat gamers die GTA 5 pre-orderen bij Target een poster ontvangen en een zogenaamde photo viewer, waarmee bezitters afbeeldingen van de omgeving van Los Santos kunnen bekijken. Deze photo viewer bestaat volgens Rockstar “in een zeer gelimiteerde oplage”, het is daarom de vraag of Nederlandse winkels dezelfde pre-order bonus hanteren.